Ingezonden brief: verkeersvervuiling in onze stad

by Scholte Drooger
March 16, 2019at 8:23PM

Alle inwoners van Amersfoort

Onze wethouder Hans Buijtelaar deed op maandag 18 februari een opmerkelijke uitspraak voor de microfoon van NPO radio 1. Hij deed deze uitspraak bij de start van de bomen-kap voor de Westelijke rondweg. Hij zei: “Het mooie is dat we de weg (Westelijke rondweg) om de wijk heen leggen en dat de inwoners ter plaatse direct profijt hebben van verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van fijnstof”.

Dat  onze wethouder, met o.a. mobiliteit en luchtkwaliteit in zijn portefeuille, dit zegt is bijzonder omdat hij naast zijn functie als wethouder een aantal Nevenfuncties heeft die bijna allemaal te maken hebben met automobiliteit.

Alle inwoners van Amersfoort kunnen de wethouder herinneren aan zijn uitspraak en hem vragen om een schonere stad te realiseren.

We sturen hem allemaal een E-mail met daarin de straten, wegen en pleinen die we graag willen verschonen van verkeersvervuiling met daarbij de vraag of hij zich ook wil inzetten voor een betere luchtkwaliteit en vermindering van fijnstof op de door ons aangegeven plekken.

Ik begin zelf met de vraag aan onze wethouder, zijn E-mail adres is wethouderbuijtelaar@amersfoort.nl om de Leusderweg schoner te maken door er minder auto’s gebruik van te laten maken.

Mede inwoners van Amersfoort wilt u uw vraag voor een schonere straat, weg of plein ook aan onze wethouder stellen? Ik zou het zeer waarderen.

method

Scholte Drooger is ...

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!