tags:

Podcast Stadhuisplein september 2020

by Eric van der Velden
September 14, 2020at 10:00AM

Inwoners van Amersfoort worden niet altijd goed betrokken bij grote projecten in hun wijk. De politieke duiders van RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en De Stadsbron analyseren waar het mis gaat.

In een nieuwe aflevering van de podcast Stadhuisplein Amersfoort wordt het thema inspraak besproken met Thomas van der Eerden. Een betrokken bewoner uit de wijk Liendert en actief in het wijkcomité Bezorgd Liendert. Hij denkt dat er bewust gekozen wordt voor hoogbouwprojecten in deze wijk "omdat de weerbaarheid van mensen in deze wijk een stuk lager is dan in andere wijken."

podcast sept.jpg

"Dat vind ik nogal wat dat je dat zegt", reageert Eric van der Velden, politiek duider bij De Stadsbron. Hij is van mening dat bewoners ook zelf een verantwoordelijkheid hebben en dat de inspanningen van Thomas van der Eerden laten zien dat er altijd wel iemand is die opstaat. Toch denkt Van der Eerden dat er verschillen bestaan tussen wijken en er "een wijkgerichte aanpak nodig is om inspraak te organiseren."

Beluister het hele podcastgesprek om meer te weten te komen en abonneer je vooral ook op de podcast Stadhuisplein Amersfoort.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!