Podcast Stadhuisplein Amersfoort: 'Het extra geld voor de westelijke rondweg komt er echt wel'

by Jeroen van der Valk, Eric van der Velden en Kees Hoogendijk
July 12, 2020at 3:24PM

Dat er nog geen aannemer is gevonden die de westelijke rondweg in Amersfoort wil aanleggen voor 68 miljoen euro, zorgt voor discussie tussen de politieke duiders van De Stad Amersfoort, De Stadsbron en RTV Utrecht. Ze verschillen van mening over de vraag of de weg er wel echt komt.

Eric van der Velden, politiek duider bij De Stadsbron, noemt wethouder Hans Buijtelaar een boeienkoning, iemand die gespecialiseerd is in spectaculaire ontsnappingen. "Hij slaagt er keer op keer in om het zo voor te spiegelen dat het wel gaat lukken." Van der Velden denkt dat de provincie of Den Haag wel met extra geld gaat komen.

Kees Hoogendijk, politiek duider bij RTV Utrecht, is daar nog niet zo zeker van. "Het is altijd heel onverstandig als je op voorhand bij zo'n groot project afspreekt het voor een bepaald bedrag te doen. Het zou mij niet verbazen als alleen de spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan wordt aangepakt." Hoogendijk weet te melden dat Buijtelaar hier zelf al op zinspeelde.

protest spandoek w.o. is top

Foto: RTV Utrecht

Politieke ruil

Jeroen de Valk van De Stad Amersfoort prijst wethouder Buijtelaar om zijn doorzettingsvermogen. "Ik heb wel bewondering voor de volharding van deze wethouder om dit project steeds maar te blijven verdedigen." Daar speelt volgens Eric van der Velden wel in mee dat de rondweg voor de VVD een heel belangrijk dossier is. Zo belangrijk zelfs dat hier een voor veel mensen onbekende politieke ruil voor nodig was. Welke ruil hier bedoeld wordt, hoor je in de podcast.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!