tags:

een half jaar Stadsbron

by De Redactie
November 5, 2018at 8:38PM

Geachte lezers,

Binnenkort bestaat De Stadsbron een half jaar. Een periode waarin met zeer weinig middelen veel is bereikt. Zo steeg het aantal unieke bezoekers van de website tot meer dan 3000 per maand.

De kopijstroom is groter dan verwacht: columns, satirische en actuele filmpjes, stukken over de geschiedenis van Amersfoort maar ook onderzoeksjournalistieke produkties over hoe de gemeente het bruikleen van een collectie Armando’s (met een waarde van 22 miljoen) verspeelde, hoe de gemeente zaken bleef doen met een dubieuze zorginstelling en dat Amersfoort nog steeds voor 81 mln aan hypotheken aan (ex)ambtenaren heeft uitstaan. Niet voor niets weet de plaatselijke politiek ons al te vinden!

Deze start is bereikt met zeer beperkte middelen. In totaal is zo'n €3000 uitgegeven aan de ontwikkeling van een webplatform. De helft van dit geld kwam van 29 personen die meefinancierden in de crowdfunding. De andere helft kwam van Coöperatief Plan B.

Maar na deze eerste opstartfase willen we verder. Onze ambitie is om uit te groeien tot het medium van de stad Amersfoort wat betreft analyses, achtergronden, duidingen en onderzoeksjournalistiek. Om dit te bereiken is geld nodig. Geld dat we op de eerste plek willen steken in het aantrekkelijker en toegankelijker maken van onze website. Bovendien hebben we geld nodig om apparatuur aan te schaffen en te vervangen, om gebruik te kunnen maken van databanken als het Kadaster en de Kamer van Koophandel en om onderzoeks- en data-journalistieke producties te verwezenlijken.

Omdat wij absoluut geen reclame willen op onze website en omdat wij De Stadsbron gratis willen houden, doen wij een beroep op U, onze lezers, om te doneren. Elk bedrag is welkom. Dit kan via planb.coop/betaal/stadsbron.

Met vriendeljke groet,

Redactie De Stadsbron

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!