Podcast december 2019

met Eric van der Velden - 8 december 2019

AMERSFOORT - Amersfoort moet bouwen, bouwen en nog eens bouwen. De ambitie van het stadsbestuur is ieder jaar 1000 nieuwe woningen. Maar voor wie worden die woningen eigenlijk gebouwd? Voor Amersfoorters of voor mensen buiten de stad? CDA-raadslid Alex Engbers in discussie met drie opiniemakers in de podcast Stadhuisplein Amersfoort.

191205podcast.jpg

Groen moet groen blijven, vinden velen. Onlangs nog lieten heel veel bewoners van Schothorst weten niets te zien in een plan voor woningbouw in Park Schothorst. De hoogte in? Niet als het ligt aan bewoners in de wijk Liendert. Een 60 meter hoge woontoren zou detoneren in een wijk vol laagbouw en de bestaande woningen in de schaduw zetten.

In de wijk Vathorst Bovenduist? Veel ruimte, maar er is nog geen beslissing genomen of en hoe daar gebouwd kan worden. En ondertussen tikt de tijd door en die duizend woningen per jaar lijkt onmogelijk. CDA-raadslid Alex Engbers, in de oppositie, denkt dat het mogelijk is maar dan moet er wel doorgepakt worden.

De opiniemakers van De Stad Amersfoort, De Stadsbron en RTV Utrecht stellen de groeiambitie van Amersfoort ter discussie. "Veertig procent van de werkende inwoners in Amersfoort werkt in Utrecht of Amsterdam, voor die mensen ga je bouwen. Dat is nooit tegen de kiezer gezegd", stelt opiniemaker Eric van der Velden.

Stadhuisplein Amersfoort is een maandelijke podcast die wordt opgenomen in de Espressobar van het Eemhuis. Een samenwerking van de huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort, de online krant De Stadsbron en RTV Utrecht, mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Eemland.

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!