tags:

Podcast Stadhuisplein April 2019

De tweede podcast over actuele Amersfoortse zaken gaat vandaag online. De podcast is een samenwerking tussen RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en De Stadsbron. 

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort heeft niet goed gehandeld in de kwestie rondom de veelbesproken Koningsdagboete. Deze conclusie trekken de opiniemakers van  De Stadsbron, De Stad Amersfoort en RTV Utrecht in de tweede politieke podcast.

Tweede politieke podcast Amersfoort.jpg

Foto Daan Bleuel BDU/De Stad Amersfoort

Vanuit de Espressobar in Bibliotheek Eemland gaan de journalisten in op de geheimhoudingsverklaring die vrijwilligers moesten tekenen. Daarin stond dat ze 25.000 euro moesten betalen als ze iets zouden verklappen over de organisatie van Koningsdag. Die boete is inmiddels van tafel voor de vrijwilligers en geldt alleen nog voor professionals die betrokken zijn bij de organisatie. 

John  Spijkerman van De Stadsbron heeft kritiek op hoe burgemeester Lucas Bolsius reageerde op dit nieuws. "Als ik Bolsius hoor over grote onderwerpen die het landelijke nieuws domineren dan lijkt het wel of hij kampioen is in het bedenken van een verkeerd optreden." 

Spijkerman denkt daarbij terug aan de Armeense kinderen Howick en Lily die dreigden te worden uitgezet. "Daar opereerde hij ook niet heel slim en ik herinner me wel meer van dit soort incidenten." Hij vindt dan ook dat burgemeester Bolsius alerter had moeten zijn aan het begin van het traject. "Hij had nooit moeten toestaan dat die boeteclausule opgenomen werd in het contract."

Andere onderwerpen in deze tweede podcast: de plek voor het nieuwe Stadhuis en de Armando-affaire. Deze podcast is mogelijk gemaakt met een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

190406Podcast2.png

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!