tags:

Ben je onder de 26 en zorg je voor een familielid of vriend?

by Nienke Zoetbrood
February 23, 2022at 9:28AM

Oproep: Ben jij tussen de 12 en 26? Help je regelmatig een familielid of vriend?

De Stadsbron wil de komende maanden een beter beeld krijgen van jonge mantelzorgers: jongeren die voor iemand in hun omgeving zorgen. Zoals een familielid, vriend of kennis die ziek is, een psychische aandoening heeft of een verslaving. Met deze vragenlijst willen we meer te weten komen over jouw ervaring.

Ben je onder de 26 en zorg je voor een familielid of kennis? Vul deze vragenlijst dan in!
Invullen duurt maar een paar minuten.

Heb je vragen voor ons, of wil je iets delen? Neem contact op!
Mail: mantelzorg@destadsbron.nl
WhatsApp/Signal/Telegram: 06 20 629 171

We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Overeenkomstig met de AVG verwijderen we alle gegevens na het einde van ons onderzoek in juni 2022.

Onderzoek

Eén op de vijf volwassen Amersfoorters is mantelzorger. En dan zijn de jongeren die zorgen voor een ouder, broer of zus nog buiten beschouwing gelaten. Het kan fijn zijn om voor een naaste te zorgen, maar het kan ook te zwaar zijn. De druk op mantelzorgers is groot: een vijfde van hen voelt zich zwaar belast.

Door de coronacrisis, de vergrijzing en tekorten in de zorg wordt de belasting steeds groter. Ook voor jongeren die voor een naaste zorgen. Heeft de stad deze jonge mantelzorgers wel in zicht? En krijgen zij voldoende ondersteuning? De komende maanden doen we onderzoek, schrijven we artikelen en maken we een theatervoorstelling. Hier lees je er meer over.

method

De komende maanden doet de Stadsbron, samen met De Balie in Amsterdam en Bureau Spotlight in Ede, onderzoek naar jongeren die voor een familielid zorgen. We schrijven artikelen en maken een theatervoorstelling op basis van het onderzoek.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!