Lockdown in Peru 3

by Roxane en Tom
March 29, 2020at 9:41AM

Tom en Roxane zitten nu twaalf dagen in quarantaine, in hun hotel in Peru. De frustratie slaat toe, ondanks de medische urgentie lukt het maar niet om in aanmerking te komen voor een vlucht naar Nederland. Hieronder hun verslag.

peru markt.jpeg

Het is 28 maart, ondertussen zitten we al 12 dagen in het hotel en nog is er geen uitzicht op een terugvlucht. Hoe lief Tom en ik elkaar ook vinden, na 12 dagen niks doen begint de verveling wel op te spelen.

We hebben het hotel nog steeds voor ons zelf en koken om de dag met onze 2 Zwitserse hotelgenoten. Gister hebben we ze kennis laten maken met hutspot, een lekker Hollands recept. Hiervoor zijn we naar de markt geweest en dit was het uitje van de week. We hebben onze ogen uitgekeken hoe ze alles bereiden en verpakken.

Na 12 dagen is er nog geen zicht op een vlucht naar huis. Wij volgen alle groepsapps, nieuwsuitzendingen in Nederland en e-mail dat soms oploopt tot 100+ berichten per uur.

We horen natuurlijk dat er van alle kanten hard gewerkt wordt om ons terug te krijgen. De KLM, de ambassade in Nederland en de ambassade in Lima. We bedanken jullie natuurlijk allemaal hartelijk, maar wat we niet begrijpen is....

Na vele e-mails en telefoontjes komt er uiteindelijk geen reactie meer.

Wij zitten hier met een medische urgentie, waarvoor we zelfs een brief van de neuroloog hebben. De eerste dagen werd dit heel serieus genomen en leek er snel een oplossing te komen. Maar 12 dagen later zitten we hier nog. Het ergste van alles is dat om ons heen steeds meer mensen vertrekken zonder deze urgentie.

12 dagen, 24 uur per dag zijn wij aan het afwachten wat een ander voor ons geregeld heeft. Wij vinden het erg lastig om van anderen afhankelijk te zijn en zelf niks te kunnen doen.

Tom & Roxane

Uit Hoogland


Meer persoonlijke verhalen over de gevolgen van de Covid-19 pandemie vind u hier.

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!