Roxane en Tom komen uit Hoogland en zijn tijdens hun
vakantie gestrand in Peru. Met een hoteleigenaar hebben ze bijzondere afspraken kunnen maken. Lees hier hun verslag van vorige week.
Op de 2e dag van onze 3 daagse hike zaten wij ver in de bergen. Van een stel Duitse backpackers kregen we te horen dat alle vluchten gecanceld zouden zijn.
Helaas was het waar ook onze vlucht op 25 maart was geannuleerd. KLM beloofde een alternative vlucht te zoeken voor ons.
Maandag 16 maart om 4:00 ging de wekker en begonnen we aan de laatste dag van onze hike. Onze gids vertelde dat er een lockdown zou komen in Peru om 23:00 precies.
Ons eerste plan was om terug te gaan naar Lima, de hoofdstad van Peru. Zo konden we een vliegtuig nemen wanneer die weer beschikbaar was. Helaas moesten we nog 6 uur lopen en daarna zeker 4 uur rijden naar Arequipa. Nadat we boven kwamen belde de gidsen met de overheid van Peru en de politie. Het werd afgeraden om nog een bus te pakken. We moesten opzoek naar een plek waar we 2 weken konden blijven.
We hadden onze backpacks achtergelaten in ons eerste hotel in Arequipa. Hier gingen we terug en mochten hier gelukkig blijven. Het was wat prijzig maar we hadden hier een kleine binnenruimte/tuin en een leeg zwembad. Zo hoefden we niet alleen op onze kamer te zitten.
We vroegen bij aankomst om een speciale prijs omdat het zeker 2 weken ging duren. (Hollanders hé)
Hier gingen ze mee akkoord. Eerst dacht het hotel niet echt mee maar na 3 dagen is dat nu wel anders. Ze wilden lunche gaan maken omdat alles dicht is. We mogen alleen naar buiten voor een boodschap en medicatie. De straten staan hier vol met mensen van de politie en het leger. Ze controleren wie wat gaat doen.
Sinds 18 maart mogen we voor ons zelf koken en wassen. Samen met 2 Zwitsers koken we om de beurt. Vanaf vandaag 19 Maart zijn de eigenaren weg en hebben we het hotel voor ons zelf en moeten het In de avond afsluiten. De eigenaar zal af en toe terug komen maar we hebben alle middelen om ons te redden en mogen alles gebruiken.
Tom (26) & Roxane (27)
Meer persoonlijke verhalen over de gevolgen van de Covid-19 pandemie vind u hier.