tags:

Grimlach 57 Cobra

by Arjeh Kalmann
September 14, 2020at 8:20PM

Die slang hè, die twee-en-een-halve meter lange cobra die vorige week is aangetroffen op het parkeerterrein achter sportschool Pellikaan: waar zou die nou toch vandaan komen, vraagt heel Amersfoort zich af. 

Er moet toch iemand zijn die bij thuiskomst van zijn werk of ’s morgens vroeg bij het opstaan geconstateerd moet hebben: verrek, m’n cobra is foetsie. De afwezigheid van zo’n huisdier zie je niet licht over het hoofd, zou je denken. 

Wat zou zo’n beest nou eten, vraag ik me ook af. Gaat een cobrahouder iedere dag in een dierenwinkel een paar kilo verse muizen kopen? ‘En doet u er ook maar een paar kikkers en hagedissen bij’. Zou die dierenwinkelier niet weten wie van zijn klantjes op cobra’s kickt?

Ook een vraag die me bezig houdt: zou je als cobrafiel nou een beetje contact hebben met zo’n beest? Hebben cobra en baasje een band? Zou de cobra in kwestie zijn gewezen slanghouder herkennen als deze op een politiebureau in een rij cobraverdachten staat?

Ik denk trouwens dat de oplossing van de herkomst van de versufte (gelukkig maar) cobra misschien wel eenvoudiger is dan gesuggereerd in de vele berichten in de regionale en nationale pers. Amersfoort beschikt namelijk op een afstand van een paar kilometer van de vindplaats van het reptiel over een heus moeras. Het is het meest onbekende stukje Amersfoort dat er bestaat, en dat moet ook zo blijven, dus ik zal de locatie bewust vaag houden: het moeras ligt ergens in de buurt van Jeruzalem en Jericho.

Op de informatieborden staat nota bene dat er slangen zitten.

Foto 1 bij Grimlach 57.jpg


Die borden zijn overigens een prachtig voorbeeld van Amersfoortse duidelijkheid.

Kijk maar.

Foto 2 bij Grimlach 57.jpg

Ik heb een leuk idee voor het bekende Amersfoortse cabaretduo De Buren, bestaande uit Antoine van Roemburg en Cees van Weerd: het raadsel van de Amersfoortse cobra gebuiken voor een onvervalste carnavalskraker. Een variatie misschien op eerdere carnavalsschlagers als Mien, waar is mijn gifslang? of Er lag een slang in de gang. Of een geheel eigen compositie à la dat mooie lied over de verdwenen wijk Het Sasje. 

Ik beloof dat wij van De Stadsbron voor regionale verspreiding van opnames van de Cobrasong zullen zorgen.

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!