3 reacties

Grimlach 41 Alleen stapelen in arme wijken?

door Arjeh Kalmann
5 maart 2020om 22:45u

Her en der in de stad staan hijskranen als zichtbare symbolen van de bouwkoorts die de stad in zijn greep heeft. Langs de Hogeweg, in Randenbroek, in De Koppel, in Schuilenburg, in Vathorst. En Liendert komt eraan. Daar gaan binnenkort de eerste heipalen de grond in voor twee appartementengebouwen van 60 en 23 meter hoog.

Wat er bij deze simpele stadbewoner maar niet ingaat, is waarom de bestaande tweedeling in de stad middels al deze en nog vele andere bouwplannen niet radicaal doorbroken wordt. Waarom worden de stapelgebouwen in de armere wijken neergezet en waarom worden de welvarende wijken daarvan gevrijwaard? 

Waarom komen er alleen luxewoningen op het terrein van De Lichtenberg op de Berg en waarom krijgt Liendert twee toeters? Waarom wordt het enorme Elisabethterrein aan de rand van het royale en groene Vermeerkwartier omgeturnd tot een stadspark, terwijl in het aanpalende Randenbroek volop wordt hooggebouwd? Welke filosofie zit daarachter? 

Randenbroek kent één welvarende straat, namelijk de Randenbroekerweg. Op de hoek van die weg en het Euterpeplein stond een gebedshuis dat vanwege de ontkerkelijking tegen de vlakte is gegaan. Daar wordt nu een supermarkt gebouwd. 

Bij Grimlach 41.jpg

Een mooi gebouw, daar niet van, maar waarom hebben ze daar bovenop niet minstens zes verdiepingen met woningen neergezet? Zou dat de bewoners van de Randenbroekerweg tegen de haren in hebben gestreken? 

In de wijk De Koppel gaat bij het winkelcentrum aan de Meridiaan de oude Vreekampgarage tegen de vlakte. De plek is vergelijkbaar met die bij het Euterpeplein. En ja hoor, aan de Meridiaan waar geen mensen wonen die zich dure advocaten kunnen permitteren, verrijst binnenkort een stevig appartementengebouw. 

Wat zijn dat toch voor rare verschillen?

(maak u bekend met uw volledige naam)

opmerkingen

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!