tags:
2 comments

Grimlach 18 Muzikaal geweld in bos Birkhoven

by Arjeh Kalmann
February 22, 2019at 6:02PM

De volgende wervende tekst valt sinds kort te lezen op de website van Festivaloverzichtamsterdam.

‘Into the Woods Festival 2019. Het bos lonkt, het zonnetje schijnt dus we mogen weer! De datum van Into the Woods 2019 staat op Vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Into the Woods festival vindt plaats op één van de mooiste (en onbekendste) locaties van Nederland. Midden in de bossen en centraal in ons land ligt namelijk het openluchttheater van Amersfoort. Dit Bostheater biedt het decor van het Into the Woods festival. Met artiesten uit binnen- en buitenland, dansende boskabouters en geuren van verse blaadjes uit de bomen kunnen we niet wachten om weer te verdwalen op het into the woods festival. Naast de muzikale invulling is er zoals altijd ruimte om je andere zintuigen te laten prikkelen’.

Voor wie het vergeten is, de line-up van het festival in 2018 bestond onder andere uit de volgende DJ’s: Aphrodite, Atlas, Black Dynamite Soundsystem. Cadans, Carista, Deep Filip, Denis Horvat, Dj Tennis, Franca, Fresku, Gallowstreet, Genii, Grizzly, Hausmagger, Jake The Rapper, Jan Oberlaender, Joy Orbison, Kevin De Vries, Krul, Layton Giordani, Mamihlapinatapai, Marvin & Guy, Nickodemus, Noraj Cue, Octo Octa, Or:la, Orpheu The Wizard, Otzeki, Perc, Philipp Fein, Three Little Clouds, Tommi, Umeme, Will Oirson & Lucky Done Gone. 

Let wel, deze aan dezelfde website ontleende lijst is niet compleet hè. Er waren vorig jaar nog veel meer muziekartiesten actief op deze mooie locatie in ons bos Birkhoven. 

Vrijwilligers uit het hele land worden nu al opgeroepen zich te melden om te helpen het festival creatief aan te kleden. ‘Daarnaast we willen natuurlijk graag blijven overnachten tussen de vogeltjes op het mooie Into the Woods festival, maar dit is helaas geen mogelijkheid in verband met de capaciteit,’ zo valt er verder cryptisch te lezen. 

Het is dit jaar de tiende keer dat het ongemeen succesvolle festival bos Birkhoven op stelten zet. Het liefst hadden de organisatoren dat gevierd met een tiendaags festival, maar daaraan wilde de gemeente niet meewerken. Alle ambtelijke en organisatorische en politionele capaciteit wordt dit jaar volledig opgeslokt door het halfdaags bezoek van de koning en zijn familie aan Amersfoort. Naar verluidt is de halve Bernhardkazerne afgehuurd om de vele agenten te herbergen die uit het hele land hierheen komen om de veiligheid van alle bezoekers, koninklijke zowel als niet-koninklijke, te garanderen.
Vandaar dus maar twee dagen Into the Woods. 

Zet die data alvast in uw agenda: 13 en 14 september. Als u niet van de muziek houdt die daar ten gehore wordt gebracht, maak dan dat u weg komt, want er is geen plekje in de stad waar het die twee dagen, maar vooral nachten, stil is. Tot in alle verre uithoeken van de stad is het stampen van de bassen hoorbaar. 

Probeer uw huis via Airbnb aan de man te brengen; dan kunt u nog een fortuin aan het muziekfestival verdienen ook.

En al die dierenliefhebbers die zich de afgelopen zo ongelooflijk bekommerd hebben om het wel en wee van de das in het o zo bijzondere bosgebied roep ik op de diertjes gedurende die twee dagen weg te halen en ze daarna weer terug te plaatsen. Hoe diep de das ook in zijn burcht zal wegkruipen, ik denk niet dat zijn tere gehoororgaan bestand zal zijn tegen het muzikale geweld dat daar dan losbarst.

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!