tags:

Kom 28 december naar De Stadsbron Leeft

by Diana Wildschut en Arjan Klaver
December 18, 2018at 10:30AM

Op 28 december organiseert De Stadsbron, met medewerking van Radio Golfbreker, Bibliotheek Eemland, RTV Utrecht en omroep EVA, De Stadsbron leeft!. Dit is een heel middag- en avondprogramma in de koffiebar van de bibliotheek dat live wordt uitgezonden. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom in het publiek.
Het programma wordt afgewisseld met muziek en er zijn live cartoons door Leo Immerzeel.

Op het programma staan zowel Amersfoortse onderwerpen als dingen die de stad overstijgen. Zo is er een gesprek met enkele lokale politici die nieuw zijn in de stad, over hoe ze de stad zien en wat ze denken over de rol van onderzoeksjournalistiek in Amersfoort.

Daarna is er een gesprek met een aantal lokale en nationale onderzoeksjournalisten die reflecteren op het verleden en de toekomst van hun vak. In het panel zitten onder andere journalisten van Zembla, Vers Beton, een Rotterdams collectief van onderzoeksjournalisten, het Katholiek Nieuwsblad en Liwwadders uit Leeuwarden.

In het cultuurblok is er aandacht voor drie Eemlandse schrijvers, die in december een boek uitbrengen. Onder leiding van Karin Horst vertellen zij over de inhoud van hun boek.

Programma:

13.30 Welkomstwoord naar alle crowdfunders door Harmen Zijp en Frank Krijnen. Zij blikken terug op een half jaar De Stadsbron en nemen het publiek mee naar de ambities van dit medium

14:00 cultuur met Erik van Venetië, Karin Horst en Roelof Meijer

15:00 lokale politici over het nut van onderzoeksjournalistiek met Kees Hoogendijk als gespreksleider

16:00 onderzoeksjournalisten over de huidige stand van zaken en de toekomst van de onderzoeksjournalistiek onder leiding van Harmen Zijp

17:00 actualiteiten  met Erik van Venetië en Roelof Meijer met onder meer de Stichting Vrienden Eemhaven

18:00 EVA Sport met Arjan Klaver en Ilja Volkers met de hoogte- en dieptepunten van de sport in Amersfoort en Leusden

20:00 einde

    no comments yet

(make yourself known using your full name)

comments

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!