Tanden erin

Bepaal mee waar we samen onze tanden in gaan zetten...

Tijd, zin en interesse om met ons iets unieks te doen? Iets dat in Amersfoort nog niet eerder is gedaan? Help mee om bijzondere verhalen boven water te halen waar we samen onze tanden in kunnen zetten. Samen pionieren. Klinkt goed?

Het komende jaar start De Stadsbron met een burgeronderzoeksproject. Het idee is om te kijken welke onderwerpen de mensen uit Amersfoort en omstreken graag eens tot op de bodem uitgezocht zouden willen hebben. Als die onderwerpen er zijn, willen we met mensen het onderwerp uitdiepen en er een goed journalistiek artikel over schrijven. De Stadsbron levert daarbij alle kennis en begeleiding die nodig is in alle delen van het proces. U kunt dus zelf onderzoeksjournalist worden voor De Stadsbron!

Heeft u een goed onderwerp? Of lijkt het u leuk om een onderzoek te doen naar een van de onderwerpen die anderen aandragen? Bent u een goede schrijver of wilt u iets nieuws leren? We vragen niet om ervaring, maar wel om energie. Zet samen met De Stadsbron uw tanden erin!

Enthousiast geworden? Mooi.

Criteria:

 1. We zoeken naar een onderwerp of onderwerpen waarbij bronnen gevonden kunnen worden, die van belang zijn voor meer mensen dan u alleen, en waarvoor er energie en tijd is om het samen uit te zoeken. Wij zorgen daarbij voor voldoende begeleiding en kennis door professionele onderzoekers en journalisten.
 2. We gaan die onderwerpen samen uitdiepen; om te beginnen met leren te onderzoeken, en we werken in een open proces waarbij we alle informatie open stellen.
 3. We zoeken mensen die op verschillende onderdelen en fases van betekenis willen zijn.
 4. Bijna iedereen heeft zo zijn of haar eigen belangen. Dat is prima, zolang die belangen bekend zijn. Heeft u een belang bij dit onderwerp? Zo ja, dan willen dit graag weten.

We hebben het proces in onderdelen opgeknipt. Voor elk onderdeel zoeken we helpers, afhankelijk van uw eigen talenten en vaardigheden:

 • Onderwerpen aandragen
 • Selectie maken van de suggesties
 • Bronnen checken/interviews
 • Onderzoek en analyse 
 • Schrijven/ journalistieke kwaliteit
 • Publicatie en publiciteit
 • Lezen
 • Reageren

Komen wat ideeën en suggesties bij u op? Stuur die dan naar tandenerin@destadsbron.nl. Ook als u op de hoogte gehouden wilt worden van de vorderingen van dit bijzondere experiment.

Steun de Stadsbron!

U steunt ons met een gift via IDeal al met een bedrag vanaf 2 euro per artikel.

Draag bij!